Koruja lemmikeille?

Voiko lemmikille hankkia koruja?

Lemmikeillä näkee nykypäivänä aivan mitä vaan. On erilaisia merkkivaatteita, tatuointeja, kampauksia ja kyllä, myös koruja. Mitä vaan suuren maailman julkisuuden henkilöt keksivätkään, se tuntuu olevan sallittua ja vielä sympaattistakin.

Sesselle kaulakorutIloinen koira

Kyllä, koirasi voi kantaa kimaltavaa kaulapantaa kaulassaan. Ja usein kantaakin, ainakin silloin kun suuntana on edustustapahtuma. Kaulapanta on kuitenkin vielä eri asia, kuin varsinaiset korut. Kyllä, helminauha ja timanttipanta niin sanotusti painivat vielä hieman eri luokassa.

Paris Hilton on varmasti keksinyt alun alkaen laittaa koruja koiralleen. Asiaa enempää tutkimatta, voi hyvin kuvitella miten hänen pienet chihuahuansa kantavat kaulassaan erinäisiä koruja aina asuun sopien. Mitenkäs meidän tavalliset suomalaiset sesset? Ihan jokainen ei kaulassaan kanna helmikorua, ainakaan joka päivä. Erilaiset koristukset kaulapannoissa, varsinkin tyttökoirilla, ovat kyllä sallittuja ja söpöjäkin. Uskoakseni suomalaisten taloustilannekaan ei varmasti anna liikaa saumaa sille, että sesse voi kantaa kaulassaan aitoa helmikorua tai hopeariipusta lokakuun kurakelissä ja hukuttaa se ensimmäiseen suurempaan kuralätäkköön.

Myös hyödyllisiä koruja on olemassa. Esimerkiksi koirille tehdyt GPS-paikantimet voivat olla käytännön tarkoituksensa lisäksi myös hienoja koristeita. Useassa tällaisessa muotoiluun onkin panostettu erityispaljon juurikin siitä syystä, että paikantimet ovat koiralla yleensä melko näkyvällä paikalla.

Kaulapannat

Totta on se, että kaulapantoja löytyy nykyään vaikka minkälaisia ja lähes millä tahansa erilaisilla koristuksilla ja kiekuroilla. Puhuttaessa lemmikkien koruista, voitaisiin kaulapanta laskea koruksi.Musta koira

Timantein koristellut kaulapannat ja taluttimet kun ovat tavallaan sesselle koruja, käytännöllisiä sellaisia. Miksi ihmeessä kiinnittää sen suurempaa huomiota sessen koristukseen, kun saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Näyttelyihin mentäessä on tuomarikin varmasti iloisempi nähdessää sievällä tyttökoiralla vaaleanpunaisia timantteja kimaltelevan kaulassa, puhumattakaan taluttimesta joka suorastaan sokaisee herkemmän katsojan. Kyllä, pidettäköön lemmikkien korut siis kaulapannoissa ja taluttimissa, koska niin se vain on käytännöllisintä.

Mallin duunia

Entä jos lemmikin omistaja tahtoo ikuistaa rakkaan lemmikkinsä valokuvaan, onko silloin sallittua koristella lemmikkiä tavalla tai toisella? Ei ehkä tavalla tai toisella, mutta onhan se sallittua. Miten sievältä ja söpöltä voikaan pieni tyttökoira näyttää helmet kaulassa istuen onnellisen näköisenä kameran edessä. Vaikka koiran koruilla ehostaminen saattaakin olla hieman inhimillistämistä, niin haittaako se kyseisessä tilanteessa? Tuskin haittaa, saapa omistaja ainakin itselleen ihanan muiston rakkaasta perheenjäsenestä.

Usein lemmikkikuvissa näkeekin, että lemmikkiä on koristeltu jollain tavalla. On se sitten aurinkolasit, ihmisten vaatteet tai korut. Hauskoja kuvia saa aikaiseksi ja omistajat saavat vielä hauskempia muistoja lemmikeistään.

Kysy lemmikiltäMusta kissa

Korujen hankkimista lemmikeille pidetään varmasti kaksijakoisena juttuna. Toiset aivan ehdottomasti tahtovat lemmikeilleen koristuksia, kun taas toiset eivät koristuksista välitä hölkäsen pöläystä. Mitä kisusi sanoisi, jos saisi itse päättää koruista? Odottaako pikku-chihuahua sängyn vieressä helmikoru suussa jo, että saa pukea sen päälleen vai makaako kenties bullmastiff kuola valuen edelleen sänkysi vieressä odottaen vain aamupalaa? Niin, ehkä kannattaa pohtia, onko lemmikit todella luotu koruja varten ja miten paljon itse lemmikkiä innostaa pukeutua erilaisiin villapaitoihin ja huppareihin joka ikinen päivä. Voi toki olla, että lemmikkisi ymmärtää hyvän päälle ja tahtoo Louis Vuittonin trikoopaidan päälleen joka aamu, mutta allekirjoittanut saattaa hetken moista asiaa epäillä. Luulo, se ei kuitenkaan ole tiedon väärtti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *