Tee-se-itse: Lasten kutsuille tekemistä korupajasta!

Tee-se-itse: Lasten kutsuille tekemistä korupajasta!

Korupaja syntymäpäivillä
Synttäreiden aikana voi perustaa korupajan

Lasten kutsuilla on yleensä paljon erilaista tekemistä ja ohjelmaa. Moni haluaisi keksiä jotain erikoisempaa tekemistä, koska usein lastenkutsuilla on aina niitä samoja juttuja kaikissa. Yksi hyvä ja vähän erikoisempi tekeminen voisi olla korupaja. Tämä sopii silloin jos kutsuilla on jo vähän isompia lapsia ja ei sen ikäisiä jotka laittavat vielä kaiken suuhunsa ja voisivat tukehtua korujen pieniin osiin. Isommat lapset myös ovat sopivassa iässä innostuakseen korujen tekemisestä.

Vuorotellen korupajassa vierailua

Jotta korujen teko onnistuisi hyvin, niin kaikkien kutsuilla olevien lasten ei kannata yhtä aikaa rynnätä korupajaan. Kutsuilla kannattaa siis olla muutakin tekemistä yhtä aikaa varsinkin jos lapsia on paljon. jos yksi aikuinen on korupajalla neuvomassa, niin muutaman lapsen kanssa kerrallaan se sujuu hyvin. Lapsia ei kannatta vai jättää yksin tekemään koruja, koska silloin se ei välttämättä onnistu ja korut jäävät tekemättä. Kun aikuinen ensin kertoo miten koruja tehdään ja sitten yhdessä tehdään koruja, niin niiden tekeminen onnistuu parhaiten.

Korupaja voi myös olla sellainen että jokainen lapsi käy siellä vuorotellen suunnittelemassa ja kokoamassa korunsa. Tällöin paja voi olla vaikka pienen lasten teltan sisällä ja mukava paikka ja kokemus käydä tekemässä koru itselleen.

Miten rakentaa korupaja kutsuille?

Jotta lapsilla olisi helppo tehdä koruja niin kannattaa järjestää korupajan korujen osat hyvin. Helmet voi laittaa rasioihin koon ja värin mukaan. Siitä ne on helppo sitten valita koruun. Myös korujen muut osat kannattaa laittaa rasioihin tai laatikoihin selkeästi näkyviin. Jos lapsi haluaa tehdä kaulakorun, kannattaa hänen kanssaan suunnitella kuinka pitkä nauha siihen tarvitaan ja leikata se hänen kanssaan sopivaksi.

Korupajasta voi tehdä myös hienon ja houkuttelevan näköisen. Lastenkutsuille halutaan usein näyttäviä asioita ja pelkät korujen osat rasioissa pöydällä ei ole välttämättä sitä. Korupajan voi tehdä vaikka teltan sisälle tai pöydän jossa koruja tehdään voi koristella hienosti.

koruja voi myös tehdä malliksi lapsille. Korujen kuvia voi myös tulostaa malliksi, jos lapset eivät keksi ideoita millaisen korun he haluavat tehdä. Lapsilla on kyllä yleensä hyvä mielikuvitus ja malleja ei välttämättä tarvita. Onkin ehkä parempi että jokainen lapsi tekee omanlaisensa korun.

Karkkikorut ovat lasten kutsujen hitti

Karkkikoruja tytöille ja pojille
Sekä tytöt että pojat pitävät varmasti karkkikoruista

Lapset pitävät karkeista, joten siitä voisi saada hyvä idean lastenkutsuille. Korujen osat voivat siis olla syötäviäkin. Tästä lapset varmasti pitävät. Melkein mikä tahansa pehmeä karkki on helppo pujottaa ketjuun tai nauhaan. Karkkeihin voi tehdä neulalla sopivan kolon, jonka kautta voi pujottaa nauhan karkin läpi. Karkit voi myös valmiiksi lävistää jollain terävällä aseella ja korun saa tehtyä tällä tavalla helpommin ja lapset eivät telo itseään kun tekevät reiän karkkiin. Karkkikorun voi sitten jossain vaiheessa syödä jos haluaa ja raskii.

Aikuisillekin tekemistä

Varsinkin jos lähipiiristäsi löytyy myös nuoria äitejä, voit hyödyntää lasten kutsut itsekin ja pitää myös aikuisille korupajan! Esimerkiksi hienot imetyskorut ovat todella suuri hittituote nyt, ja moni tuore äiti innostuisi varmasti! Hyödynnä siis tilaisuus ja tutustu paremmin lastesi ystävien vanhempiin!

Korujen osat voidaan tehdä myös itse pajalla

Korupajalla voidaan tehdä myös ensin itse omat korujen osat. Niitä voi vaikka tehdä sellaisesta massasta joka kuivuu nopeasti. Sen jälkeen lapsi voi ne itse maalata haluamallaan värillä. Parhaiten onnistuu kun tekee helmiä tai muita selkeitä kuvioita massasta. Ei kannata tehdä liian isoja osia, jotta ne ehtii kuivua kutsujen aikana. Pajassa tarvitaan siis aina aikuisen läsnäoloa että korujen osista tulee oikeanlaisia ja toimivia. Se kuinka kauan pajalla on aikaa olla niin määrää tietysti sen pitääkö osien olla kuinka valmiina. Jos tarkoitus on vain että lapsi käy nopeasti tekemässä itselleen hienon korun, niin kaiken pitää olla valmiina niin että lapsi vain pujottaa esimerkiksi helmiä nauhaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *